Tetkó – kontra – Jó kislány

Egy csopperrel érkezett.

Igazi motoros, ízig vérig vagány csaj. Hosszú fekete haja, rengeteg ezüst ékszere és a szembetűnő tetkó a felkarján, mint azt jelezte: Ő nemcsak „divatból” rocker, hanem úgy is él.
Legfeltűnőbb az egész lényében az állandó jó kedélye volt.

LVXSiGHT_004-853x1280
Az esküvői megbeszélés alatt mindvégig éreztem, végre igazi kihívás lesz ez a munka. Itt semmi sablonosság, semmi klasszikusság nem játszik. Valami igazán egyedit kell kitalálnom. Kreatív lehetek, elengedhetem a fantáziám.
Szóval ilyen extravagáns „felvezetés” után én is izgatottan vártam az esküvő reggelét. Hihetetlenül kíváncsi voltam az „arára”. Elképzeltem őt egy elől rövid, hátul hosszú, csupa tüll ruhában, akár fekete színben is. Valami extrém sminkkel és hajjal, szöges bőrbakancsban, amint berobog a párja mögött féloldalt ülve a motoron…

heavy-metal-sweet-shop-wedding-chop-hales-981-int

Kisvártatva egy négylovas , hófehér fogat állt meg a templom előtt. Még volt idő bőven a szertartásig, így azt gondoltam lesz még egy esküvő az övéké előtt.

De az „én ifjú párom” érkezett meg.

A hintóról egy igazán „értékes ruha”, egy gyönyörű babaarc, egy mesterien feltűzött konty, valódi igazgyöngy ékszerkollekció és a vőlegény szállt le.

VanHalens_Millyjane_1031-576x383

De nem „láttam” azt a mindig csupa derű, hangos kacajú vagány csajt sehol, aki néhány hónapja bemotorozott az üzletem elé. Őt valahogy eltakarta az a sok, egyébként méregdrága cucc, amit rápakoltak.
A látványtól és a döbbenettől szóhoz sem jutottam.
Minden tökéletes volt rajta. Mind a smink, mind a frizura valódi mestermunka, csak valahogy nem Ő volt. Egy tökéletes, címlapra való pár sétált fel a lépcsőn, de mosoly, jókedv és öröm nélkül.

Még valami furcsa volt.
Hol a fekte haj, hol vannak a tetkók?
A haj meleg barnává változott, gondolom az „lágyította” meg a vonásait.
A tetkók? Még csak ki sem villantak. A gondosan kiválasztott ruha csuklótól az állig takart minden „színfoltot” a testén.

Egyszer csak azt vettem észre, hogy síri csend van. Sehol a jól megszokott: „Neked se legyen jobb, mint nekem! „ vagy „Éljen az ifjú pár” bekiabálás. Minden vendég ledermedt.
Valahogy sírhatnékom támadt és legszívesebben belekiáltottam volna a tömegbe:

„Hova dugtátok Ágit? Ezt most miért kellett?”
De persze nem szóltam semmit.

Minden menyasszony egyedi. És úgy jó, ahogy van. Van aki alacsony, van aki duci, van aki szemüveges és van aki motoros-tetkós-vagány csaj.
A személyiségük az esküvő előtti nap és nagy valószínűséggel utána is változatlan marad. Akkor miért arra az egy napra kellene „jó kislányt” csinálni belőle, amikor leginkább önmaga kellene, hogy legyen.

Tennis Shoes And Wedding Dress Clad Woman - Waist Down

Mert az a férfi, aki az oldalán áll, éppen azért készül Őt feleségül venni, mert olyan amilyen. Ha neki az elegáns, visszafogott lányok jönnének be, akkor olyant választott volna magának és vele menne most az oltár elé.

Végignéztem a násznépen. Még mindig döbbenet ült az arcokon. Hiszen mindenki az a „másik” lányt ismerte, szerette és fogadta el, aki reggel valahol ott maradt az öltöztető szobában.

 

Csupán egyetlen vigyorgó és elégedett arcot láttam. Van tipped, ki volt?
Úgy van, az örömanya.
Ő úgy gondolta, remek munkát végzett, hiszen megalkotta a tökéletes menyasszonyt. De csak szerinte volt az…

Vélemény, hozzászólás?