Védd meg magad!!!! Vedd elő az „ollót”!

1-2 éve nem kellett volna még ezzel foglalkoznod! Most azonban nem árt, ha résen vagy!

Az okos telefonok és a 4G világát éljük. Szerencsére…….. sajnos.
Egy klikk : kész a fotó.
Két klikk : már egy ország látja, lájkolja, kommenteli a képet, pedig még vége sincs az esküvőnek. ( bár van, aki erre hajt…. )

kép26

Biztosan ezt akarod?????
Persze – mondhatod – hadd lássa csak mindenki, melyen szépek vagyunk, milyen jól sikerült minden. Feltéve, ha ez valóban így van.
DE!
Még csak semmi rossznak sem kell ahhoz történnie,hogy vissza akard csinálni az egészet. A net ugyanis telis-tele van esküvői bakikat megörökítő, leleplező, vagy éppen intim pillanatokat bemutató cseppet sem ízléses, vagy szemet gyönyörködtető képek, kisfilmek ezreivel. Elég hozzá egy kicsit kapatosabb haver, egy „jóakaró” ismerős (aki irigykedik rátok ), vagy egy véletlen felvétel , és máris rajtatok nevet, kárörvend vagy sajnálkozik a fél világ.

Egyre többen –akár már az esküvői meghívóban is – jelzik a násznépnek, hogy mellőzzék az esküvői képek közreadását a neten.
Egyszerűen csak egy zárt csoport a facen, vagy egy direkt az esküvőre megalkotott e-mail cím elegendő ahhoz, hogy cenzúrát gyakorolhass a rólatok készült képeken, felvételeken.
Középkori módszer? Szerintem éppen, hogy 21. századi!
Elvégre is a Te esküvőd, hadd dönthesd el Te (Ti ), hogy ebből mi tartozik a nagyérdemű – és felettébb kíváncsi, botrányéhes – közönségre, és mi nem.
Mi az, ami az esküvőtök, és a vendégeitek intim szférája, mi az, ami nem.
Végtére is, ha azt szeretnéd, hogy ország- világ egyenesben láthassa, webkamerán közvetítenéd az egészet. (van, aki ezt teszi.)

Mindenkinél más a limit, hogy mit tesz közzé magáról szívesen.
A lényeg, hogy légy résen! Állítsd be Te ezt a limitet! Védd meg magad, mert jogod van hozzá!
Így az esküvőn, még akkor is fogsz tudni nevetni, amikor valami balul sül el. Mert tudod, nálad az „olló” , Te szabod meg a határokat.

kép27

 

Vélemény, hozzászólás?