„Mond te mit választanál?”

Változtatnál magadon valamit, akár kívül, akár belül?
Szeretnél néhány különleges tulajdonságot megszerezni az életedben?

Nos, játszunk el a gondolattal! De tényleg!
A leghasznosabb az lenne, ha vennél elő most egy papírt és íróeszközt. Tanulságos kis „móka” lesz.

Képzeld el, hogy eléd áll valaki, és azt mondja: „ Felruházlak egy általad választott bármilyen tulajdonsággal, képességgel!”
Melyek az első tulajdonságok, amelyek eszedbe jutnak? Repülni szeretnél? Belelátni mások fejébe, hogy miket is gondolnak? Visszapörgetni, vagy éppen előre az időt? Végtelen számú ötleted lehet. Ne gátold a fantáziád! Írd le őket…….
De mit választanál, ha hozzá tenné: „ Csak létező emberi tulajdonságokkal tudlak megajándékozni.”
Most okosabb, szebb, vékonyabb, csendesebb, híresebb, gazdagabb szeretnél lenni? Vagy valami teljesen más gondolatod van?
Jöhet a papír…….

Ekkor a csodatévődnek még eszébe ötlik valami: „ Kizárólag olyan tulajdonságokat adhatok neked, amelyek már csírájukban legalább benned vannak!”
Most valószínűleg lassabban fogsz írni, mint eddig. De kérlek, ne tedd le a tollad! Mert most jön a lényeg!!!!!
Eléd állna a te jótevőd, és azt kérdezné: „ Tudod bizonyítani, hogy ezek a tulajdonságok már kicsiben , de megvannak benned?”
Gondold csak végig! Hány olyan emberi tulajdonságod van, ami valahol ott szunnyad benned, de nem fejleszted, nem használod, vagy egyenesen tudomást sem veszel róla.
Biztosan akadt már olyan helyzet az életedben, amikor váratlanul „találkoztál” az adott képességeddel. Lehet , hogy meg is lepődtél. Mégis visszatetted a lelked egy eldugott szegletébe. Pont úgy, mintha mi sem történt volna.

Ekkor jön a varázslód utolsó kikötése: „ Én megajándékozlak ennek a vágyott tulajdonságodnak az 50%-ával, csak úgy ! Máris a Tiéd! De a másik felét Neked, magadnak kell megteremtened! Egy év múlva újra felkereslek, és ha nem lett 100%-os a tulajdonság benned, akkor az egészet visszaveszem, azt is, amiért Te „küzdöttél” meg!
Ezek után is úgy gondolod, valóban nagyon nagy szükséged van az adott tulajdonságra????? Akarod????
– Ha vállalnád a kockázatot, hogy esetleg elveszítsd egy év múlva az összes bele fektetett energiád, akkor valóban fontos ez Neked!
– Ha valóban ott érzed magadban ennek a csíráját, mert már megtapasztaltad legalább egyszer, akkor bármikor elő tudod hívni!
– Ha tennél – kockáztatnál érte, és az alapok is megvannak benned, akkor csak azon elmélkedj egy kicsit: mi az, ami visszatart attól, hogy birtokában légy teljes egészében ennek a „ valaminek”?

Na-na! Nem a kifogásaidra vagyok kíváncsi! Nem mások által eléd rakott, vélt vagy valós akadályokra. Mi az, amit eddig Te nem tettél meg, hogy a saját értékrended szerint „jobb” legyél valamiben.
És mi az, amit mától meg fogsz tenni érte????????? (most írd tele a papír szabad részeit! )

Mert a varázsló Te magad vagy!

Vélemény, hozzászólás?