Éljen a cipő! – Csak mániákusoknak!

Te is szereted?
Na, persze! Egyébként meg sem akadt volna a szemed a címen, de az olvasásba már biztosan nem kezdtél volna bele, ha nem így van.
Nyugi, nem vagyok látnok, nem ismerlek…… csak én is nő vagyok.

Viszont azt gondolom sejted, most is túllépünk a cipőkön! De, hogy mégse érjen nagy csalódás, adok egy kis csemegézni valót! /megjegyzem elég sokáig válogattam a képeket…..ha érted mire gondolok/

kép25

Hányszor nézted végig???? Választottál is? ……… akkor mehetünk tovább.
Egy pszichológiai tanulmány szerint a cipők hihetetlenül sok mindent elárulnak a viselőjükről. Különösen igaz ez a menyasszonyokra, akik legtöbbször erre az egyetlen alkalomra választanak cipőt.
A teljesség igénye nélkül, nézzünk néhány lehetőséget! Ha van kedved, válassz egyet. Rád melyik állítás a legigazabb?

– Nem veszek új cipőt , van egy jól kitaposott , kényelmes alkalmim. Az jó lesz, úgy sem             látszik. (Ez esetben tegyük fel, hogy nem anyagi okai vannak…… )
– Veszek egy újat, de mindegy hogyan néz ki, a lényeg, hogy kényelmes legyen, úgy sem         látszik. Az esküvő előtt sokat fogom hordani, hogy jól „kitapossam”. Nem akarom, hogy                 feltörje a lábam.
– Veszek egy újat, de kizárólag praktikussági szempontok alapján fogok dönteni. Nem árt, ha szép is, de ez csak másodlagos szempont.
– Igen, veszek újat, de én nem érek rá hosszasan keresgetni, ha lehet az első boltban lecsapok              egy ideálisnak tűnő darabra, és majd hozzá edződik a lábam. Azt a pár órát kibírom.
– Nekem a tökéletes cipő kell! Addig megyek, amíg meg nem találom. Sokat nem akarok rá      költeni, úgy sem látszik. Valami visszafogott, menyasszonyos darabot fogok keresni.

kép17
– Kizárólag a tökéletes jöhet szóba, tudom, hogy nem lesz egyszerű megtalálni, de rászánom az időt. Árban van egy maximum, amit még megér nekem. Ha attól drágább, akkor keresek egy másikat.
– Természetes, hogy a cipőmnek is tökéletesnek kell lennie! Sem az időt, sem a pénz nem       fogom sajnálni a megszerzésére! Minden összhangban lesz rajtam , ezért a ruhám stílusához    a cipőmnek is illeszkednie kell, nem csak a többi kiegészítőmnek. Igaz, mások valószínűleg           nem látják, de én tudni fogom, hogy még a cipőm is stimmel. Ez magabiztosságot ad nekem.
– Még, hogy eldugni? Na, mit nem!   Ott mosolygott rám a magazinban, és azt mondogatta:    „ Én vagyok az esküvői cipőd!” Igaz, 2 hónapot vártam rá, amíg legyártották a lábamra, de hát               egyszer van esküvője az embernek! Úgyhogy csak had bámulják nyugodtan!

kép18
– A cipőm volt az első, amit megvettem. Ő köré építettük az egész esküvői designe-t! Még      hogy eldugjam???? Ő lesz az esküvő fénypontja! Lássa csak mindenki, hogy milyen cipőm         van!
– A cipő???? Az még kérdéses……., mert már kettőt is vettem. de most az egyik magazinban    találtam még egyet. Mind tökéletes, még nem tudtam dönteni. Majd amilyen kedvem akkor             reggel lesz.


– Úgy sem gyártanak pont olyat, amit megálmodtam. De mindig is kreatív voltam, majd              kitalálok valamit, hogy igazán egyedivé tegyem.
– A cipőm és én egyek vagyunk. Nem csak azért, mert a lábamon lesz, hanem mert pont olyat                 választottam, amilyen én vagyok. Aki észre veszi – az észre veszi, aki meg nem annak hiába is                tolnám az „arcába”. Nem nekik választok cipőt, hanem magamnak. Nekem kell, hogy tetsszen, és nekem kell, hogy kényelmes legyen. Semmilyen szinten nem izgat mások véleménye. Ez az én cipőm, ez az én esküvőm. Különlegesnek fogom érezni magam, amikor felveszem.

kép23

Elemezni most nem fogjuk őket, elég sokáig tartana. De azért gondolkozz el, mit árul el rólad, a párkapcsolatodról, az esküvőhöz vagy a házassághoz való hozzáállásodról az „esküvői cipőd”……..
Elrejted vagy megmutatod?
Mindegy vagy fontos?
Megvan az igazi vagy több is vagy egyszerre?
Visszafogott vagy feltűnő?
A cipő határoz meg és visel téged vagy te viseled a cipőt?
Viseled vagy csak a lábadon van?
Megvetted már vagy az utolsó pillanatra hagyod?
Kötelező kiegészítő vagy főszereplő? ….. és még sorolhatnám

És az esküvő után, mi a terved vele?
Meg fogod őrizni? Elrakod majd egy selyempapírral bélelt kis dobozba , néha elő veszed – megsimogatod – felpróbálod majd, mert a tied és egy fontos nap emlékét őrzi……..vagy dolga végeztével kihajítod, mert ez is csak egy tárgy..…..?

Itt sincsenek jó vagy rossz válaszok ,minden megoldás téged tükröz.
De ha csak lehet, olyat válassz amilyen Te vagy. Amiben igazán jól érzed magad.
Na, és ha piros?????
Ha Te ilyen vagy, miért ne? Ez a Te cipőd! Ez a Te esküvőd!……. de főleg ez a Te életed.

kép24

Vélemény, hozzászólás?