Esernyőt fel!!!!

Már megint……
Még mindig…….
Talán soha nem……..
Lehet még ennél is…….

Be tudod fejezni ezeket a mondatokat? Szerintem gond nélkül. Sőt azon sem lepődnék meg, ha akár 4-5 fajta befejezésed is lenne mondatonként.
Amennyiben ez így van, az azt jelzi, hogy akad néhány problémád az életedben. Na, de kinek nincs???
Ha viszont kifejezetten az esküvői témában kérlek, hogy zárd be a mondatokat? Úgy is……
Ez sem meglepő, teljesen normális hétköznapi dolog, hogy a készülődés hónapjaiban bukkannak fel kisebb- nagyobb krízisek.
Ezek oldására szeretnék neked egy játékos vizualizációt mutatni.
Az általad befejezett mondatok közül válassz ki egyet. A legoptimálisabb az lenne, ha le is írnád. (ha olvastad már néhány bejegyzésemet, akkor ezen nem lepődtél meg. Tudod, a szó elszáll….. az írás pedig segít! )
Tehát van egy probléma szavakba foglalva.
Most képzeld el, hogy ahogy ez a probléma apró kis cseppekre esik szét és úgy hullik rád. De egyszer csak előveszel egy esernyőt, ami megvéd ettől a probléma-esőtől.
Ott állsz ebben az esőben, de mégsem leszel vizes! Hallod, ahogy aprókat koppannak a cseppek, de hozzád még sem érnek el.
Most vedd egy kicsit közelebbről szemügyre ezt az esernyőt! Miből van? Mi lehet az az „anyag”, ami képes megvédeni téged ettől a problémától? Elég ez az egy esernyő, vagy szükséged van még többre? Ha úgy érzed, hogy felhőszakadás van, akkor nyugodtan nyithat több kicsi, vagy akár egy óriási esernyőt is magad fölé!
Akár le is rajzolhatod az esernyőt, vagy esernyőket.
Ha már tudatában vagy annak, hogy biztosan nem áztál meg, akkor gondolatban fékezd az esőt! Essen lassabban, finomabban, halkabban, még kisebb cseppekben, …………..majd álljon el!
Az esernyő az a valami, ami megvédett a bőrig ázástól, lehet egy személy, aki megvéd, lehet egy új stratégia, egy új viselkedési mód, egy olyan reakció, amit eddig még nem próbáltál ki soha. Gyakorlatilag bármi, ami szerinted megvédhet téged.

kép11
Ki tudsz lépni az esernyő alól?
Nálad már a Nap is kisütött?????? Remek.
Akkor nézd meg még egyszer az esernyőt és csukd össze, de tudd, hogy mindig nálad van, és bármikor előveheted, ha ismét elkezdene esni az eső!

Vélemény, hozzászólás?